6514 días online: 17 años, 10 meses y 9 días · 1.859 artículos · 2.753 comentarios · 527 restaurantes · 429 películas · 239 series

He votado ‘C’
Publicado el martes 11 de mayo de 2010, hace 5071 días. Opinion

Estos días hay abierta una consulta ciudadana en Barcelona, está abierta a todo el mayor de 16 años que esté empadronado aquí.

Nos permiten votar para escoger el futuro urbanístico de l’Avinguda Diagonal que es una de las principales avenidas de nuestra ciudad.

Se puede escoger la opción A: un bulevar con la circulación en el centro con espacio para un carril de tráfico y otro de tranvía por sentido, la opción B: una rambla central con dos carriles para el tráfico más otro para el tranvía por sentido y la opción C que es ninguna de las anteriores.

Hay numerosos escritos circulando sobre la conveniencia de las opciones A y B, pero casi todo en lo que me fijo viene a cargarse la reforma por varios motivos incluyendo los económicos y apuestan por la opción C.

Podría resumir en mi caso la decisión que he tomado así: básicamente creo que no estamos para gastarnos 70 millones de euros empezando unas obras de esta magnitud cuando de hecho tenemos tantas obras ya empezadas y sin finalizar, tantos sitios que probablemente requieren intervenciones de más urgencia y cuando además los aires de ahorro tendrían que imponerse sobre todo lo demás.

Hay tiempo para votar hasta el domingo, yo lo hice por Internet en 5 minutos en la web del ayuntamiento.

Os dejo un par de copias de mails que me han llegado, si buscas por Internet tienes muchísima más info:

LA DIAGONAL: UN PASTÍS DE 50M€ ANUALS

Per transformar radicalment una artèria pública principal com la Diagonal, i un sistema de transport públic secularment comprovat com el Bus o el Metro, el debat ciutadà no pot limitar-se a la decoració, sino que ha d’entrar en l’arrel de l’ordenament urbanístic: estructura territorial de mobilitat, impacte sobre barris afectats, impacte atmosfèric, agents urbans implicats, costos colaterals. El debat de fons real hauria d’haver estat:

1.- Es prioritari pacificar el trànsit d’una artèria vertebradora territorial, al cost de convertir l’Eixample en la nova xarxa de trànsit rodat massiu? Volem abocar els més de  100mil automòbils/día que absorbeix la Diagonal, sobre els ja saturats carrers de Rossellò, Provença, Mallorca i Consell de Cent? O es millor pacificar el trànsit en aquest barri, on el comerç de centralitat minva, aprop de les finestres on la gent dorm, segons el model Cerdà primigeni, recuperat fa poc per l’Agencia d’Ecologia Urbana, amb més carrers tipus Enric Granados?
2.- Cóm s’absorbirà l’impacte atmosfèric de la tala massiva d’arbres? Cóm es compensarà l’absorciò de CO2 de la quadruple filera de palmeres i plàtans centenaris, quines copes  equivalen a 60Has, 6 grans parcs, durant el temps de les obres i fins el creixement dels nous arbres, uns 12 anys?
3.- Quina modalitat de transport públic convé més als ciutadans? Tramvía, Metro o Bus, doncs aquests determinen formes diferents. Induïnt enormes problemes sobre la semaforització de tot el Centre, les opcions municipals A i B dediquen 2 carrils només al Tramvia. El Metro ni es considera per car, i el Bus queda expulsat!

Tant si guanya A com B, uns 50 milions de billets anuals es transvasaran del Bus a TRAM S.A., imperceptiblement pels usuaris, doncs comprarem la mateixa T10 o el billet, on no es veu a quí els paguem. L’ATM cobra unificadament els billets, amb aparença de servei públic; però desprès, la recaptació es reparteix proporcionalment als respectius usuaris entre els ens integrants, siguin públics: Renfe, FGC i TMB, o els ens privats a qui l’ATM ha donat concessions, com el Tramvía del Llobregat i el Besòs: TRAM S.A. Però el capital de TRAM S.A. es 77% privat: Alstom 20,25%; Fomento de Construcciones y Contratas 19,3%; COMSA 12,4%; Acciona 10,48%; MARFINA 10%(Sarbus,
concessionaris Renault); DETREN 4,8%(UTE amb Marfina).

Acceptarem detraure uns 50 milions d’euros cada any de la recaptació de TMB, de proprietat i gestió pública controlable, per regalar-los a la gestora privada TRAM S.A.? Li cedirem gratis 30kms de carril, 15 Has públiques, per explotació privada permanent, a canvi només del cost de l’obra, igual a la facturació d’un sol any? Podrem garantir desprès la viabilitat econòmica del sistema públic de transport metropolità sense aquests enormes excedents en les línies rendibles, que compensen les línies deficitàries? O també privatitzaran aquestes? Front aquestes xifres, el cost d’un nou Metro, o d’un nou túnnel de Renfe, sería calderilla, però el benefici sería públic…

Es tracta d’un regal prou gran al grup de multinacionals i grans constructores: TRAM S.A., com per entendre el cost de 3M€ de l’enorme propaganda, i en plena crisi!

Prou per entendre també perquè necessita ser legitimat. I per tant, que el que s’està plebiscitant encobertament, sí o sí, tant a A com a B, no es res més que un ‘parti pris’ municipal: ‘la privatització de la Diagonal.’

4 de maig 2010
Ada Llorens (Arquitecta, urbanista, paisatgista)

y otro

SALVEMOS LA DIAGONAL¡¡¡¡¡¡
La Diagonal de Barcelona ja ha costat una fortuna en publicitat ( dos milions d’euros que acabaran sent tres!!!) que paquem TOTS i encara no s’ha fet, costarà un xifra descomunal en temps de crisi ( o això ens diuen ) remodelarla mentre hi ha obres molt més urgents i necessàries a la ciutat de Barcelona.

Amb els meus impostos municipals, amb els beneficis de les zones blaves i verdes amb preus abusius , amb l’afany recaptatori de l’Ajuntament que va multant a tothom per a tot , per a recollir fons per a passar a l’història en una foto de la seva Diagonal, senzillament em sembla un abús.

Una altra cosa prou greu és que ens manipulin com ho estan fent i només sens plantegin preguntes com: Vols que la ciutat guanyi? Vols l’opció A o la B? la C ni es menciona , només en petitet…
http://www.adn.es/local/barcelona/20100408/NWS-0265-Diagonal-opcio.html

I ni aquesta pregunta tendenciosa és clara, de fet ens pregunten : Vols l’opció A que quedarà preciosa i respecta l’arbrat o la B que quedarà bé i ens ho carregarem tot incloent arbres centenaris? És a dir volen fer l’opció A i fer-nos creure que ho hem triat nosaltres!!!!
http://www.avui.cat/cat/notices/2010/04/hereu_i_l_8217_opcio_c_93968.php

Per tot això jo vull l’opció C: que es quedi com està fins a resoldre problemes més urgents. No vull que amb els meus diners l’Ajuntament ens manipuli per a posar-se una medalla.

A tu t’han preguntat com vols el teu carrer? És que el teu carrer no mereix també un referèndum?

A partir d’ara haurem pagar un referèndum per a totes les obres o només la Diagonal ho mereix?

El col·lapse de l’Eixample que provocarà la restricció de trànsit de la Diagonal serà compensat als veins que el pateixin sota les seves finestres cada dia?

MANIPULACIÓ, DESPESA INNECESSÀRIA, MANCA DE TRANPARÈNCIA, OFENSA A LA DEMOCRÀCIA, DISCRIMINACIÓ D’UNS BARCELONINS RESPECTE ALS ALTRES, PROBLEMES DE TRANSIT QUE NO ES PREVEUEN,  PÈRDUA DE PATRIMONI VEGETAL…PER TOT AIXÒ US ANIMO A VOTAR A TOTS PERQUÈ AQUESTA FARSA FRACASSI I QUE ES REMODELI BARCELONA COM I QUAN CAL, NO COM I QUAN LI CONVINGUI A L’HEREU. DEL 10 AL 16 DE MAIG TOTS ELS BARCELONINS EMPADRONATS MAJORS DE 16 ANYS PODEM FRENAR AQUESTA PRESA DE PÈL, VOTA !!!

UPDATE: hemos votado pocos, algo así como un 12% pero la respuesta ha sido clara

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...



navegación

por fecha:
| siguiente» «anterior |

con la misma categoría en Opinion:
| siguiente» «anterior |

uno cualquiera, a suerte:
¡Salta!


otros artículos posiblemente relacionados


comentarios cerrados




Jose Carballada

Este es el blog personal de Jose Carballada.

El árbol y el hijo ya están hace tiempo, me faltaba el libro y se me ocurrió empezar ésto...






IBSN: Internet Blog Serial Number 0-637-975-222     QR Code carballada.com